1404-06-06 22:54
26
0
95102
مدیرعامل آب منطقه‌ای استان گلستان مطرح کرد:

ضرورت افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان گلستان با اشاره به اختصاص ۹۰ درصد منابع آبی کشور به بخش کشاورز خواستار افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی شد.

 به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»؛ ایرج حیدریان در شورای اداری استان گلستان با اشاره به کاهش شدید منابع آبی تجدیدپذیر کشور و استان، اظهار کرد: انتظار این است که اعتبارات بخش روش‌های نوین آبیاری افزایش پیدا کند تا راندمان این بخش افزایش یابد.

 

وی ابراز داشت: افزایش راندمان این بخش و توجه به الگوی کشت عملیاتی و تامین معیشت جایگزین مردم از اولویت‌های استان است و در صورت تداوم روند فعلی، تنها ۸۰ درصد از نیاز آبی پیش‌بینی شده برای سال ۱۴۲۵ تأمین خواهد شد. 

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان گلستان ادامه داد: منابع آبی تجدیدپذیر کشور از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب به ۹۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته و در گلستان نیز از ۲.۵ میلیارد متر مکعب به ۱.۷ میلیارد متر مکعب رسیده است.

حیدریان با اشاره به برنامه کاهش ۱۷ میلیون متر مکعبی آب زیرزمینی و ۱۸ میلیون متر مکعبی آب سطحی در استان، از عدم تحقق اهداف در این زمینه به دلیل کمبود اعتبار گلایه کرد.

 وی گفت: ما در بخش اول (کاهش آب زیرزمینی) تنها ۱۷ درصد از ۱۷ میلیون متر مکعب را محقق کرده‌ایم، در حالی که این سال آخر برنامه است. در بخش آب سطحی نیز حدود ۴۵ درصد از اهداف محقق شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان، حل مشکلات را منوط به استفاده از سایر منابع، به ویژه مشارکت جهاد کشاورزی دانست و اشاره کرد و گفت: ایران با وجود سهامداری قابل توجه در بانک توسعه اسلامی، کمترین بهره‌برداری را از این منابع دارد.

 وی خواستار کمک به جهاد کشاورزی برای جبران عقب‌ماندگی در برنامه سازگاری با کم‌آبی شد.

وی همچنین بر تشکیل تشکل‌های آبی و تعامل خوب بین بخش آب و جهاد کشاورزی تأکید کرد و از مسئولان خواست تا به شبکه‌های آبی درجه سه و چهار و همچنین زیرسطح شبکه توجه بیشتری مبذول دارند.

 حیدریان در ادامه به الگوی کشت اشاره کرد و گفت: بر اساس سرشیوه‌های موجود، ۱۵ هزار هکتار در نظر گرفته شده، اما آنچه ابلاغ شده ۵۶ هزار هکتار است.

در پایان، وی به موضوع سیلاب گلستان و یک‌هزار و ۱۰۰ هکتار اراضی شیب‌دار اشاره کرد که به دلیل شیب، رسوبات زیادی وارد مجاری رودخانه‌ها می‌شود. 

وی خواستار اقدامات جدی در این خصوص، مطابق با مصوبات دولت‌های قبلی شد.

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.