مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان گفت: در گرگان با کمبود زمین برای تامین مسکن مواجه هستیم و به همین دلیل، واریز وجه یا معرفی به بانک برای عدهای از متقاضیان به تعویق افتاده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، با توجه به کشاورزی بودن گلستان و اینکه اکثر زمینها جزو اراضی حاصلخیز محسوب میشوند محدودیتهایی در واگذاری با وجود افزایش متقاضیان به وجود آمده است.
مسئولان استان با برنامهریزیهای صورت گرفته در سال ۱۴۰۴ و با هدف الحاق به محدودههای شهری و ایجاد شهرکهای جدید، در تلاش هستند تا ظرف یک تا دو ماه آینده، این موانع را برطرف کرده و روند اجرای پروژههای مسکن را تسریع بخشند در این راستا سید محمد حسینی مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان در خصوص وضعیت نهضت ملی مسکن بیشتر توضیح میدهد.
«گلستان ما»: لطفاً توضیح دهید پروژه نهضت ملی مسکن در استان گلستان در چه مرحلهای قرار دارد و در کدام شهرها عملکرد موفقتری داشتهاید؟
«حسینی»: طرح نهضت ملی مسکن پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در مهرماه سال ۱۴۰۰ در کشور آغاز شد در استان گلستان نیز با توجه به ترکیب جمعیتی ۴۷ درصدی روستایی و ۵۳ درصدی شهری، برنامهای عملیاتی برای هر دو بخش طراحی و سیاستگذاری شد.
ما در استان از روشهای مختلفی برای پیشبرد این طرح استفاده کردیم با توجه به محدودیتهای ناشی از حاصلخیزی اراضی و محدودیتهای قانونی برای توسعه افقی شهرها و روستاها، همواره دغدغه این را داشتیم که بتوانیم تعهدات و برنامههای تعیینشده برای استان را به نحو احسن عملیاتی کنیم.
یکی از روشهای موفق، تولید مسکن به روش خودمالکی بود که هم در شهر و هم در روستاها با استقبال خوبی مواجه شد و بالغ بر ۴۰ هزار واحد از این طریق عملیاتی شده و مردم با دریافت پروانه ساخت و انعقاد قرارداد با بانکها، وارد فاز اجرایی شدند.
همچنین با توجه به محدودیتهای قانونی در تولید و عرضه مسکن در بافتهای ناکارآمد شهری، با مصوبه ستاد بازآفرینی استان، نزدیک به ۱۰ هزار واحد نیز در این بخش سیاستگذاری شد.
با همکاری شهرداران و مالکان محلات کمبرخوردار و بافت فرسوده، برای حدود ۶ هزار واحد پروانه صادر و نقشهها تهیه و وارد فاز اجرا شدهاند که بخش عمدهای از این واحدها به اتمام رسیده و مابقی نیز در حال تکمیل هستند.
«گلستان ما»: با توجه به اینکه استان گلستان، استانی با جمعیت قابل توجه روستایی است چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است؟
«حسینی»: نکته بسیار مهمی را اشاره کردید با توجه به اینکه نزدیک به نیمی از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و غالب این افراد نیز مولد هستند، توجه ویژهای به تولید مسکن در روستاها شده است، اعتقاد داریم که این امر میتواند بستر ماندگاری و مهاجرت معکوس را فراهم کند.
خوشبختانه در حال حاضر شاهد یک کارگاه بزرگ ساختمانی در روستاهای استان هستیم و تحولی چشمگیر در تولید مسکن روستایی در این مدت کوتاه رخ داده است.
در این راستا، وزارت جهاد کشاورزی مسئول تامین زمین، وزارت نیرو مسئول تامین زیرساختهای آب، برق و گاز، وزارت اقتصاد و دارایی مسئول تامین مالی و وزارت راه و شهرسازی به عنوان پرچمدار و راهبر طرح، در حال همکاری و ایفای نقش هستند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در روستاها فعالیتهای عمرانی را بر عهده دارد.
«گلستان ما»: در خصوص تامین زمین به عنوان یکی از چالشهای اصلی این طرح، چه اقداماتی صورت گرفته است؟
«حسینی»: متاسفانه در ابتدای طرح با فقر بانک زمین مواجه بودیم همچنین، محدودیتهای ناشی از تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن، که استفاده از اراضی درجه یک و دو کشاورزی را ممنوع میکند، چالش بزرگی را پیش روی ما قرار داد.
چرا که استان گلستان، استانی شمالی با اراضی مرغوب کشاورزی است و عملاً تولید زمین برای ساخت مسکن برای کسانی که زمین ندارند، متوقف شده بود.
با این وجود، با تلاش شبانهروزی همکارانم در اداره راه و شهرسازی و فرمانداران، در این مدت تلاش زیادی برای تامین زمین صورت گرفت.
در شهر گرگان حدود ۴۸ هکتار زمین بارگذاری شده و حدود ۳ الی ۴ هزار واحد در قالب چند پروژه در حال اجرا هستند. همچنین به حدود ۸ هزار متقاضی فاقد زمین در اراضی دولتی زمین تخصیص داده شده که نزدیک به ۷ هزار واحد از این تعداد وارد فاز اجرا شدهاند.
«گلستان ما»: وضعیت مسکن در شهر گرگان برای اجرای پروژهها چگونه است و چه برنامهای برای تامین مسکن ۲۰ هزار متقاضی در این شهر دارید؟
«حسینی»: در گرگان با کمبود زمین مواجه هستیم و به همین دلیل، واریز وجه یا معرفی به بانک برای عدهای از متقاضیان به تعویق افتاده است.
اما خوشبختانه سال ۱۴۰۴ با همت مجمع نمایندگان استان، استاندار و پیگیریهای همکارانم در جهاد کشاورزی و سازمان امور اراضی کشور، جلسات فشردهای برگزار شده و امیدواریم که ظرف یک الی دو ماه آینده با کمک جهاد کشاورزی و امور اراضی کشور هم در بحث الحاق به محدودههای شهری و هم در بحث ایجاد شهرکهای مسکونی جدید بتوانیم تکلیف متقاضیان در انتظار را مشخص کنیم.
خبرنگار: زهره رجبی
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد