1404-02-31 09:44
53
0
94192
کشاورزان گلایه دارند؛

بحران کود در قطب غله ایران

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: متأسفانه چیزی که نصیب استان می‌شود پنج درصد از سهم کود کشور است، در حالی که حدود ۹ تا ۱۱ درصد گندم کشور در استان گلستان تولید می‌شود.

 به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» گلستان با تولید بخش قابل‌توجهی از گندم کشور، به‌عنوان قطب غله ایران شناخته می‌شود؛ اما با بحران کمبود کود یارانه‌ای مواجه است، این کمبود، زنگ خطر را برای آینده کشاورزی این منطقه و امنیت غذایی کشور به صدا درآورده است.

مجید محمدی، سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان، در گفتگو با خبرنگاران با ابراز نگرانی از سهم ناچیز کود تخصیص‌یافته به این استان، گفت: متأسفانه چیزی که نصیب استان می‌شود پنج درصد از سهم کود کشور است، درحالی‌که حدود ۹ تا ۱۱ درصد گندم کشور توسط استان گلستان تولید می‌شود.

این در حالی است که گلستان با دارابودن حدود ۶۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی که بخشی از آن به‌صورت دو کشته مورد استفاده قرار می‌گیرد، و همچنین کشت تابستانه در حدود ۱۵۰ هزار هکتار، برای حفظ و افزایش تولید محصولات استراتژیکی چون گندم، کلزا و جو، نیازمند تأمین کافی کود است. برآوردها نشان می‌دهد که برای تولید یک و نیم‌میلیون تن گندم، بیش از ۱۰۰ هزار تن کلزا، ۳۰۰ هزار تن جو و سایر محصولات زراعی، بیش از ۲۵۰ هزار تن کود یارانه‌ای و غیریارانه‌ای در استان مورد نیاز است.

محمدی با اشاره به تنوع کودهای عرضه شده توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، شامل ۱۰ نوع کود یارانه‌ای و ۸۰ نوع کود غیر تکلیفی، تأکید کرد: توزیع این کودها از طریق ۱۳۵ کارگزاری در سطح استان انجام می‌شود. او همچنین با اشاره به استفاده از سامانه‌های پهنه‌بندی، واپایش و پایش کودی برای توزیع کود یارانه‌ای، از کشاورزان خواست با ثبت‌نام در سامانه پهنه‌بندی و دریافت حواله الکترونیکی، نسبت به دریافت سهمیه کود خود اقدام کنند.

بااین‌حال، سهم ناچیز کود یارانه‌ای تخصیص‌یافته به گلستان، این سؤال را مطرح می‌کند که آیا سیاست‌های توزیع کود در کشور، عادلانه و متناسب با نیازهای واقعی مناطق مختلف است؟ آیا نادیده‌گرفتن قطب غله ایران، می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری برای تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی کشور داشته باشد؟ کارشناسان معتقدند که کمبود کود، نه‌تنها می‌تواند منجر به کاهش عملکرد محصولات کشاورزی شود، بلکه می‌تواند کیفیت آنها را نیز تحت‌تأثیر قرار داده و در نهایت، به افزایش وابستگی کشور به واردات مواد غذایی منجر شود.

بنابراین، ضرورت دارد که مسئولان و سیاست‌گذاران بخش کشاورزی، با بازنگری در سیاست‌های توزیع کود و تخصیص سهمیه مناسب به استان گلستان، از تداوم این بحران جلوگیری کرده و زمینه را برای توسعه پایدار کشاورزی در این منطقه فراهم کنند در غیر این صورت، نه‌تنها کشاورزان گلستانی متضرر خواهند شد، بلکه امنیت غذایی کل کشور نیز به خطر خواهد افتاد.

انتهای خبر/
 

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.