1402-01-23 21:14
343
0
84447
یادداشت/

حضرت علی (ع) اسوه وحدت و همبستگی و رسالت ما

سیره‌ و رفتار امیرالمؤمنین را مثل یک سرمشق مورد توجه قرار بدهیم این بزرگ ترین رسالتی است که باید در طول سال به آن اهتمام و التزام عملی داشته باشیم.

به گزارش گلستان ما، دکتر حسن بیارجمندی در یادداشتی با عنوان «حضرت علی (ع) اسوه وحدت و همبستگی و رسالت ما» نوشت: حضرت علی علیه السلام به تعبير امام خامنه‌ای: «مؤمن تراز اول، شاگرد تراز اول پیغمبر و عبادت کننده‌ی تراز اول در میان همه‌ی مسلمانان، امیرالمؤمنین است.

پای منبر پیغمبر هم، از همه‌ی شاگردان پذیرنده‌تر، داننده‌تر و پرسنده‌تر اوست؛ در یک روایت هست که به حضرت عرض کردند: شما چقدر از پیغمبر زیاد نقل می‌کنید؟ فرمود: من از پیغمبر سؤال می‌کردم، جواب می‌داد؛ وقتی سؤال نمی‌کردم، خودِ او ابتدا به من می‌گفت. بنابراین، شاگرد درجه‌ یک بود.»

و به تعبیری ديگر از معظم له: «آنچه از فضائل امیرالمؤمنین (سلام خدا بر او) تاکنون بر زبانها و قلمها جارى شده است، همه‌ى فضائل امیرالمؤمنین نیست، بخشى از آن است. از قول نبىّ اکرم نقل شده است که فرمود: برادرم على، فضائلى دارد که لا تُحصى‌ - قابل شمارش نیست ؛ این امیرالمؤمنین است. خب، ما احتیاج به الگو داریم، احتیاج به اسوه داریم، [پس‌] با این نظر به امیرالمؤمنین (علیه‌السّلام) نگاه کنیم.»

و همانطور که ایشان در مناسبتی دیگر اشاره می‌نمایند: «این هم حرفی نیست که شیعیان این را بگویند.اینها چیزهایی است که جزو مسلّمات تاریخ است.» لذا طبيعي است كه نام و یاد چنین الگو و اسوه‌ای از صدر اسلام تا ظهور در كانون توجهات جهان اسلام و مسلمانان و حتی غیرمسلمانان باشد و پيرامون آن گفتگو و مباحثی مطرح شود.

امام خامنه‌ای با تاکید بر اینکه حضرت علی (ع) الگوی وحدت و نقطه وحدت است؛ جریانی که بدنبال تقلیل و تنزل چنین الگوی تراز و ممتاز جهان اسلام است را از این اقدام نهی می‌کنند :«امیرالمؤمنین را مایه‌ی اختلاف بین شیعه و سنی و فرقه‌های اسلامی قرار ندهید. امیرالمؤمنین نقطه‌ی وحدت است، نه نقطه‌ی افتراق.»محور وحدت بعنوان یک فریضه قطعی قرآنی بودن از موضوعات مسلمی است كه تصور آن موجب تصديق است و چندان به استدلال احتياج ندارد.

به اين معنى كه هر كس مسلمات تاریخ صدر اسلام را حتى اجمالأ بداند چون به اصل وحدت و فریضه بودن آن و الگو بودن حضرت علی(ع) برسد و آن را به تصور آورد، بی ‏درنگ تصديق خواهد كرد؛ هم حقیقت محور وحدت بودن و هم بایسته بودن آن در همه اعصار.

مقام معظم رهبری در این خصوص می‌فرمایند :«امیرالمؤمنین محور وحدت است. همه‌ی دنیای اسلام در مقابل امیرالمؤمنین خاضع‌اند؛ شیعه و سنی ندارد.» و یا امر به اینکه :«امیرالمؤمنین باید مایه‌‌ی وحدت دنیای اسلام باشد.»از این منظر حضرت علی (ع) را باید اولا بعنوان نقطه همبستگی بین مذاهب و منبع اصلی و الهام بخش تقریب و وحدت اسلامی دانست: «به جرأت می‌توان گفت که علی‌بن‌ابیطالب (علیه الصّلاة و السّلام)، میتواند نقطه‌ی اشتراک و تلائم و همبستگی میان فِرق اسلامی قرار بگیرد.

در همه‌ی زمانها و دوره‌ها، فرقه‌های اسلامی - به جز گروه ناچیز و اندک نواصب که خارج از فِرق اسلامی هستند - شأن امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) را همان شأن والا و برجسته و ممتازی میدانستند که شما در کتابهای فریقین - چه شیعه و چه سنی - ملاحظه میکنید. بنابراین امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) ملتقی و محل اشتراک فرقه‌های اسلامی است و میتواند منبعی برای وحدت بین مسلمین به حساب بیاید.این امروز برای دنیای اسلام مورد نیاز است.»

و ثانیا الگو و اسوه کمک کننده به مدیریت جامعه اسلامی برای حفظ دین اسلام و امت اسلامی دانست. مقام معظم رهبری در این خصوص میفرمایند: « بعد از اندکی [ از رحلت پیامبر اعظم ] احساس کرد که جامعه‌ی اسلامی به او نیاز دارد: حتّی رأیت راجعة الناس قد رجعت ترید محو دین محمّد(صلّی اللَّه علیه و آله) ؛ آن وقت وارد میدان شد. همکاری، مشارکت و کمک به کسانی که مدیریت جامعه را به عهده داشتند هدایتها و کمکهای آن بزرگوار در زمینه‌ی لشگرکشیها، در زمینه‌ی اجرای حدود، در زمینه‌ی مسائل سیاسی و غیره؛ مرشد کامل، محور و مرکز نورافشانی در جامعه‌ی اسلامی، امیرالمؤمنین بود. این بیست و پنج سال هم به همان شکلی که معروف است و میدانید، گذشت»

نتیجه اینکه در این عصر کنونی نه تنها انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بعنوان «ام القری‌جهان اسلام» با چنین الگوی ترازی بنیانگذاری شد و راهبری می‌گردد؛ بلکه مشارکت هر یک از ما در این مسیر و حیات طیبه‌ای که دل در گرو اسلام و امت واحده اسلامی داریم نیز مشروط به این است که سیره حضرت علی (ع) و رفتار آن را به تعبير امام خامنه‌ای مثل سرمشق همواره پیش روی خود داشته باشیم.

«میتوان علی (علیه‌السّلام) را با خود داشت؛ پیشاپیش حرکت خود و پیش روی خود داشت، مشروط بر اینکه ما سیره‌ امیرالمؤمنین و رفتار امیرالمؤمنین را مثل یک سرمشق مورد توجه قرار بدهیم .» این بزرگ ترین رسالتی است که باید در این ایام پر برکت با توسل به آن حضرت و در شب‌های قدر آنرا از خداوند متعال مسئلت کنیم و در طول سال به آن اهتمام و التزام عملی داشته باشیم.ان شاء الله

انتهای پیام

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.