رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن گرگان از مجلس خواست مشکلات مالیات، برق و قیمتگذاری دستوری را حل کند.
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی«گلستان ما»؛ امیر یوسفی، رئیس اتاق بازرگانی مرکز گلستان، روز پنجشنبه در سخنانی در حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف، خواستار رسیدگی فوری به مشکلات مالیات، ناترازی برق و قیمتگذاری دستوری شد که به تولیدکنندگان این استان آسیب میزند.
یوسفی با تبریک ولادت امام رضا (ع) و خوشامدگویی به مقامات حاضر، سخنان خود را در چند نکته خلاصه کرد، وی با انتقاد از لایحه مالیات، اظهار داشت: این لایحه به درستی کارشناسی نشده و تصویب آن به شکل فعلی، شرکتها و واحدهای تولیدی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و ممکن است بسیاری از آنها را از صحنه فعالیت خارج کند.
یوسفی ناترازی برق را مشکل بعدی دانست و تاکید کرد: رفع آن نیازمند کار جهادی است.
وی گفت: بخش خصوصی آمادگی خود را برای کمک به حل این مشکل اعلام کرده است.
وی افزود: اگر مجلس و دولت همه توان خود را در این کار بگذارند، ارزش دارد، زیرا خسارت ناترازی برق به تولید بسیار زیاد است.
رئیس اتاق بازرگانی مرکز گلستان با اشاره به اینکه در سال گذشته واحدهای تولیدی به طور متوسط هر ماه ۹ روز به دلیل ناترازی برق و گاز کار کردهاند، از دولت خواست موانع و استعلامهای بیمورد را برای احداث نیروگاههای خورشیدی بردارد.
یوسفی در ادامه به بحث قیمتگذاری دستوری پرداخت و گفت: تعیین قیمت محصولات کشاورزی توسط دولت، در حالی که هزینههای تولید از طریق بازار آزاد تامین میشود، منطقی نیست و به استانهایی مانند گلستان که محصولات اساسی تولید میکنند، خسارت وارد میکند.
وی همچنین بر لزوم تسریع در ایجاد زیرساختهای منطقه آزاد اینچه برون تاکید کرد و خواستار افزایش سقف تسهیلات و اختیارات بانکهای استان گلستان شد تا واحدهای تولیدی بتوانند سرمایه در گردش خود را تامین کنند.
یوسفی در پایان با اشاره به اینکه امسال سال سرمایهگذاری برای تولید است، خواستار بازنگری قوانین مربوط به سرمایهگذاری و حذف استعلامهای بیربط شد. وی همچنین بر لزوم توجه به نظر بخش خصوصی در تدوین قوانین مربوط به این بخش تاکید کرد.
فعالان اقتصادی همچنین انتقادهای را متوجه قوانین دستوپاگیر، مالیات مضاعف و سیاست قیمتگذاری دستوری کردند و خواستار اصلاحات فوری شدند.
ابوذر فردوسی، فعال اقتصادی گلستان، با انتقاد شدید از عملکرد مجلس شورای اسلامی، گفت: هر بهم ریختگی در کشور حاکم است نتیجه تصمیمات اشتباه مجلس است. گیر ما قانون مزاحم است. دو میلیون کارمند برای ما فعالان اقتصادی تصمیم می گیرند که چه باید انجام دهیم.
فردوسی خواستار استفاده از هوش مصنوعی برای حذف قوانین موازی شد و تاکید کرد: نمیتوانیم فرمان رهبر انقلاب اسلامی را محقق کنیم، ما غرق در قانون هستیم و از آبدارچی تا وزیر باید گردن کج کنیم و فرمان امام (ره) به همه تصمیمات ارجعیت دارد.
اعتراض به مالیات مضاعف بر سود سهامداران
علیمحمد چوپانی، دیگر فعال اقتصادی گلستان، با اشاره به قانون کاهش نرخ مالیات شرکتها به ۱۵ درصد، گفت: در زمان سود سهامداران باید ۳۵ درصد مالیات بدهند که سرجمع ۵۰ درصد از درآمد خود صرف مالیات میشود و انتظار داریم به قانون گذشته برگردیم.
وی همچنین قانون مسکن ملی را ناکارآمد خواند و افزود: کارمندان توان اقساط ۷ تا ۸ میلیون تومان مسکن نیستند و هزینه مسکن باید حداقل ۲۵ درصد درآمد یک کارمند باشد.
چوپانی خواستار توزیع عادلانه منابع بانکی شد.
انتقاد از قیمتگذاری دستوری و زنجیرههای ضد ارزش
رضا مبصری، عضو هیئترئیسه اتاق گرگان، با انتقاد از قیمتگذاری دستوری، گفت: زنجیرههای ارزش ما تبدیل به زنجیرههای ضد ارزش شده است. قیمت گذاری دستوری به ما آسیب می زند، تا زمانی ارزان است کسی کاری ندارد ولی وقتی می خواهیم به سود آوری برسیم و افزایش قیمت رو به رو هستیم مانع می شوند.
مبصری با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۳۳ درصد هزینه تولید طیور مربوط به کنجاله سویا و ذرت است، گفت: هر کدام از دوستان تصور می کنند میکنند که در شرایط کنونی ادامه فعالیت ممکن است یک فضا کسب و کار را مدیریت کنند یک مجموعه ۱۰ نفره حقوق بدهند، ببینیم از سربلند از این آزمون میتوانند بیرون می آیند یا نه.
این گزارش نشان میدهد که فعالان اقتصادی استان گلستان با چالشهای متعددی روبرو هستند و خواستار رسیدگی فوری به مشکلات آنها از سوی مجلس شورای اسلامی و دولت هستند.
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد