1404-04-11 10:20
138
0
94704
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه:

فرهنگ عاشورا باید معاصرسازی شود

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با تاکید بر معاصرسازی فرهنگ عاشورا گفت: امروز هم مبارزه با ظلم و استکبار، ادامه همان راه حسینی است، و مجالس حسینی صرفا در گریه و ابراز احساسات عاطفی گرچه آن هم مهم است نباید خلاصه شود.

سید زهیر المسیلینیی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما» ضمن تسلیت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی اظهار کرد: ایام محرم الحرام یادآور حماسه حسینی است، از خداوند منان می‌خواهم که همه ما را در پناه امام حسین(ع) قرار دهد.

وی در پاسخ به این سوال که مصداق حق و باطل همچنین سپاه حسینی و یزیدی با وضعیت امروز دنیا و ایران اسلامی که مورد تهاجم صهیونیست‌ها و آمریکا به عنوان یزیدیان زمان قرار گرفته است، چطور باید در عزاداری‌ها برای مردم تبیین شود؟ گفت: برای تبیین این مفاهیم در عزاداری‌های محرم امسال، می‌توانیم روی چند نکته تمرکز کنیم.

* تاریخ در قالب‌های جدید در حال تکرار است

این محقق علوم دینی از تونس؛ نسبت به معاصرسازی مفاهیم عاشورایی تاکید کرد و افزود: باید مفاهیم عاشورا را از دل تاریخ بیرون بیاوریم و با زبان و شرایط امروز جامعه تطبیق بدهیم و صرفا در تاریخ گذشته نمانیم، یعنی به جای اینکه فقط از یزید و شمر حرف بزنیم، مصادیق یزیدیان زمان را در قالب قدرت‌های استکباری، رژیم‌های ظالم و گروه‌های تروریستی معرفی کنیم.

المسیلینی تصریح کرد: وجه اشتراک یزیدیان زمان با یزید دوره امام حسینی با همدیگر تطبیق کنیم تا به مخاطبان ما بفهمانیم که تاریخ در قالب‌های جدید در حال تکرار است و دعوا همان دعوا است، فقط افراد و روش تغییر کرده است.

وی تمرکز بر اهداف امام حسین (ع) را مولفه‌ای مهم خواند و گفت: هدف قیام امام حسین(ع) فقط شهادت نبود، بلکه مبارزه با ظلم، فساد، انحراف و دفاع از حق و عدالت بود لذا می‌توانیم در عزاداری‌ها به این ابعاد قیام بیشتر بپردازیم و نشان بدهیم که امروز هم مبارزه با ظلم و استکبار، ادامه همان راه حسینی است، و مجالس حسینی صرفا در گریه و ابراز احساسات عاطفی گرچه آن هم مهم است، خلاصه نکنیم.

*مردم آماده ایفای نقش در مقابل یزیدیان زمان شوند

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با تأکید بر لزوم تبیین ماهیت استکبار جهانی تصریح کرد: با توجه به حملات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌قید و شرط جهان استکبار به ویژه آمریکا، می‌توانیم با تکیه بر آیات قرآن و روایات اهل بیت(ع) به تبیین ماهیت استکباری این قدرت‌ها و ظلمی که به ملت‌های مظلوم روا می‌دارند، بپردازیم. این به مردم کمک می‌کند تا مصداق یزیدیان زمان را بهتر درک کنند، و خود را آماده ایفای نقش نمایند.

المسیلینی در خصوص نقش مقاومت و پایداری بیان کرد: باید به مخاطبان یادآوری کنیم که امام حسین(ع) با وجود تمام سختی‌ها و نابرابری‌ها، لحظه‌ای از هدف مقدس خود دست نکشید، این روحیه مقاومت و پایداری را می‌توانیم به عنوان الگویی برای مقابله با دشمنان امروز برای نسل جوان معرفی کنیم.

وی با تبیین جایگاه جمهوری اسلامی به عنوان پرچمدار حق و ایستادگی در برابر یزیدیان عصر توضیح داد: می‌توانیم با استناد به مواضع و اقدامات جمهوری اسلامی در حمایت از مظلومان و مقابله با استکبار و پرداخت هزینه سنگین در مواجهه با جهان استکبار، نقش این نظام جمهوری اسلامی را به عنوان پرچمدار جبهه حق و ادامه‌دهنده راه حسینی تبیین کنیم.

* قدرتمندترین جلوه محرم وحدت حول محور امام حسین(ع) است

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه در پاسخ به این سوال که وحدت و انسجام ملت ایران از طیف‌ها، تیپ‌ها، عقاید، اقوام و حتی مذاهب مختلف حول محور «امام حسین علیه‎السلام» تقویت شده است، گفت: یکی از زیباترین و قدرتمندترین جلوه‌های محرم و عاشورا در جمهوری اسلامی ایران، همین وحدت و انسجام بی‌نظیری است که حول محور امام حسین(ع) شکل می‌گیرد.

المسیلینی بیان کرد: اینکه مردم با طیف‌ها، عقاید، اقوام و حتی مذاهب مختلف، در کنار هم برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کنند و این عشق مشترک، نقطه اتصال همه اونهاست، واقعاً یک معجزه است.

وی با اشاره به اینکه این وحدت نه تنها برای انقلاب اسلامی، بلکه برای اقتدار ملی یک سرمایه عظیمی است، تصریح کرد: در واقع، عاشورا فراتر از یک مناسبت مذهبی، به یک نماد برای مقاومت، ایثار و ایستادگی در برابر ظلم تبدیل شده است.  

* نسل جوان تشنه شناخت الگوی عملی مقاومت است

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: وقتی اتفاقی مثل جنگ دوازده روزه رخ می‌دهد، این ریشه‌های عمیق اعتقادی و فرهنگی، به سرعت فعال می‌شوند و مردم را در یک جبهه واحد قرار می‌گیرند. این همان چیزی است که دشمنان جمهوری اسلامی را سردرگم می‌کند؛ چون نمی‌توانند این انسجام را با معیارهای مادی تحلیل کنند.

المسیلینی با بیان اینکه برای تقویت این انسجام باید به فرهنگ ایثار و شهادت تمرکز شود، گفت: باید یاد و خاطره شهدا و ایثارگران را زنده نگه داریم و رشادت‌های آن‌ها را به نسل‌های جدید منتقل کنیم. این شهدا، با تاسی از امام حسین(ع)، جان خودشان را فدا کردند و الگوی عملی مقاومت هستند.

وی با اشاره به نقش مهم هیأت‌های مذهبی و مراکز فرهنگی تصریح کرد: هیأت‌ها و مساجد می‌توانند با برگزاری برنامه‌های بصیرت‌افزا، کارگاه‌های آموزشی و فعالیت‌های اجتماعی، نقش مهمی در تبیین ابعاد مختلف قیام حسینی و ارتباط آن با مسائل روز جامعه ایفا کنند.

* ابعاد اجتماعی عاشورا برای مردم تبیین شود

این محقق علوم دینی از تونس بر لزوم توجه به بعد اجتماعی عاشورا تاکید کرد و گفت: عزاداری‌ها نباید فقط جنبه حزن و اندوه داشته باشند. باید به ابعاد اجتماعی عاشورا، مثل عدالت‌خواهی، امر به معروف و نهی از منکر، و کمک به مظلومین هم توجه کرد و مردم را به فعالیت‌های خیرخواهانه و اجتماعی ترغیب کرد.

المسیلینی نقش رسانه‌ها و هنر را مهم خواند و افزود: رسانه‌ها، سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی می‌توانند با تولید آثار فاخر و اثرگذار، روحیه مقاومت را در جامعه تقویت کنند و ابعاد مختلف قیام حسینی را به زبانی هنرمندانه به تصویر بکشند.

وی توجه به نقش زنان و کودکان را مهم و اثرگذار خواند و ادامه داد: از همان واقعه عاشورا، نقش زنان و کودکان در ادامه مسیر جهاد و مقاومت بسیار پررنگ بود. باید در برنامه‌ها و فعالیت‌ها، به این قشرها هم توجه ویژه داشت و آن‌ها رو با فرهنگ عاشورا و مقاومت آشنا کرد.

*مواضع رهبر انقلاب راهگشا و جهت‌دهنده است

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه با تاکید بر الگوبرداری از رهبری گفت: فرمایشات و مواضع رهبر معظم انقلاب در مورد مقاومت و استکبارستیزی، همواره راهگشا و جهت‌دهنده بوده است. تبیین این دیدگاه‌ها در جامعه، به تقویت انسجام کمک می‌کند.

المسیلینی در خصوص روحیه شهادت‌طلبی و جهاددوستی مردم ایران و دشمنی آن‌ها با اسرائیل و آمریکا تصریح کرد: روحیه شهادت‌طلبی و دفاع از میهن اسلامی در مردم ایران، ریشه‌های عمیقی در فرهنگ و اعتقادات دینی دارد.  

وی ادامه داد: فرهنگ عاشورا، شهادت امام حسین(ع) و یارانش، همواره به عنوان یک الگو برای مبارزه با ظلم و رسیدن به سعادت ابدی مورد توجه بوده است این روحیه، به مردم به ویژه به شیعیان یک ایمنی درونی در برابر تهدیدات خارجی می‌دهد.

*تهدید ایران به جنگ و ترور منجر به وحدت بیشتر می‌شود

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه تاکید کرد: به نظر من تهدید ایرانی‌ها به ترور و شهادت هیچ عایدی جز تقویت روحیه انتقام گیری از دشمن به دنبال نخواهد داشت و کسانی که ایرانی‌ها را به ترور و شهادت می‌ترسانند سخت در اشتباه هستند و هنوز فرهنگ عاشورایی و شهادت‌طلبی را خوب مطالعه نکرده‌اند.

المسیلینی گفت: تهدید مردم ایران به ترور و جنگ همواره به نفع ایرانی شده و باعث تقویت و انسجام بیشتر و نتایج مطلوبی داده است.

خبرنگار: زهره رجبی

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.