1404-01-10 11:02
321
0
93610
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی گرگان:

حال دیپلماسی اقتصادی باید خوب شود

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان گفت: بهبود فضای دیپلماسی اقتصادی بین‌المللی خصوصا با کشورهای همسایه می‌تواند حال اقتصاد را خوب کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، چند سالی است که پیام نوروزی مقام معظم رهبری برای ورود به سال جدید، تمرکز روی مسائل اقتصادی است، امسال نیز نقشه راه کشور با راهبرد «سرمایه‌گذاری برای تولید» مشخص شد تا با مشارکت دولت و مردم شاهد اتفاقات خوبی در عرصه اقتصاد کشور باشیم.

در این راستا در یک نشست مجازی در بستر روبیکای «گلستان ما» پای صحبت‌های رضا مبصری عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان پیرامون تحقق شعار سال و موانع پیش‌رو که باید برداشته شود نشستیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان این رسانه می‌شود.

برای رونق اقتصادی باید سرمایه‌گذار تشویق به سرمایه‌گذاری شود از طریق رفع مشکلات مالیاتی، اخذ مجوزها و تسهیلات بانکی، اگر این موانع از پیش‌روی سرمایه‌گذاران برداشته شود مسیر تحقق شعار سال هموار خواهد شد به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین کارهای انجام شده در این خصوص، تصویب قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» است.

این قانون که با هدف آسان شدن سرمایه‌گذاری برای مردم و بخش خصوصی به تصویب رسید اکنون نیازمند تکمیل آئین‌نامه‌های اجرایی و مصوبات مرتبط در شورای ملی تأمین مالی است که می‌تواند مسیر سرمایه‌گذاری را هموارتر کند.

در این قانون به توسعه دامنه وثایق قابل قبول نزد نهادهای وثیقه‌پذیر در بستر سامانه جامع وثایق توجه شده است و بر اساس آن سیم‌کارت دائمی مردم به عنوان وثایق قابل قبول نظام بانکی است.

تدوین چنین طرح‌هایی زمینه مشارکت مردن را برای نقش‌آفرینی بیشتر آنان در عرصه اقتصادی و سرمایه‌گذاری تسریع و تسهیل کرده است.

برای اینکه تولید جان بگیرد و سرمایه‌گذاری‌ها به سمت تولید هدایت شود راهکارهایی لازم است که باید آن‌ها را مورد توجه قرار داد و در کنار ابعاد ایجابی که به آن تمرکز می‌شود به ابعاد سلبی هم آن نیز توجه کرد.

بر اساس آمارهای موجود به راحتی می‌توان دریافت که هر جایی که توانستیم مشارکت مردم را برای اقدامات مختلف به میدان بیاوریم موفقیت‌های زیادی به دست آمده است در این زمینه نیز ما در کشور کمبود سرمایه مردمی نداریم بلکه در جاهایی که نیاز سیاست‌گذار است، کم داریم باید در این بخش تمرکز بهتری صورت بگیرد.

باید برای مردم تبیین شود که سرمایه و نقدینگی آن‌ها به سمت ارز و طلا و مسکن و کالاهای دیگر سرازیر و سوق پیدا نکند سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها نمی‌تواند درمانی برای تولید باشد و مشکلات این بخش را علاج کند.

نقدینگی زیادی که امروز در دست مردم است و به دلیل عدم ریسک‌پذیری آن را حبس در بانک‌ها و یا خرید ارز و طلا هدایت کردند خطر بزرگی است که باید به فوریت برای آن راه‌حلی اندیشیده شود این مهم نیازمند تبیین از طریق رسانه‌هاست اگر رسانه در این زمینه به آگاهی‌بخشی عمومی کمک کند یقینا اتفاقات خوبی در بخش تولید پیش می‌آید.

باید اقتصاددانان به تبیین وضعیت موجود بپردازند و به مردم بگویند اگر می‌خواهند اقتصاد کشور شکوفا شود و معیشت و سفره مردم با گشایش همراه شود تنها راه آن تقویت سرمایه‌گذاری است و این مهم با مشارکت هر چه بیشتر مردم آسانتر می‌شود.

اگر روشنگری عمومی در زمان مناسب صورت نگیرد شاهد هستیم که مردم سرمایه و نقدینگی خود را به جای تولید در جای دیگری می‌گذارند که نفع آن در اقتصاد کشور دیده نمی‌شود اما اگر مدیریت نقدینگی به درستی انجام شود مسیرها برای تحقق شعار سال گشایش می‌یابد و نتایج خوبی هم حاصل خواهد شد و همه از این مهم منتفع می‌شوند.

 

«گلستان ما»: به نظر شما چرا شعار امسال سرمایه‌گذاری در تولید انتخاب شد؟

«مبصری»: روزهای زیادی هم از نامگذاری سال جدید به عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» نمی‌گذرد، پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب اسلامی حکایت از حس نیاز به سرمایه‌گذاری در کشور به ویژه از محل فضای کسب و کار وجود داشت.

باید به موضوع سرمایه‌گذاری بیشتر توجه کرد سرمایه گذاری برای تولید می‌تواند رونق اقتصادی ایجاد کند و معیشت مردم را بهبود ببخشد.

تمام تلاش‌ها باید روی این محور تمرکز پیدا کند که انگیزه‌ها به سمت سرمایه‌گذاری در تولید بیش از پیش تقویت شود، اگر بسترهای ایجاد سرمایه‌گذاری تسهیل شود سرمایه گذاران برای رونق اقتصادی وارد این فضا می‌شوند.

«گلستان ما»: چه راهبردهایی می‌تواند باعث شود که به جای سرمایه‌گذاری در بازار ارز و طلا یا مسکن این سرمایه‌ها وارد عرصه تولید شود؟

«مبصری»: به هر حال سیاست‌های پولی بسیار مهم است، از طرفی سیاست‌های مالی نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند که نباید از آن غافل شد چراکه این‌ها هماهنگی این دو می‌تواند در کنترل تورم مفید واقع شود.

شرایط فعلی اقتصادی، ریسک‌های متعددی را روی دوش سرمایه‌داران ایجاد کرده است همین رویه باعث شده تا سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی وضعیت خوبی نداشته باشد که نیاز است عوامل درون‌زا و برون‌زا برای رشد سرمایه‌گذاری مورد توجه باشد.

«گلستان ما»: چه موانع قانونی یا سیاست‌گذاری بر سر راه تحقق شعار سال قرار دارد؟

«مبصری»: معافیت‌های مالیاتی صرف امور جاری می‌شود و بنابراین در این بستر هم فضای انقباضی وجود دارد، به عنوان مثال در زمینه کشاورزی معافیت‌های ماده ۸۱ وجود دارد، چیزی که اهمیت دارد این است فضای مالیاتی و در واقع افزایش مبانی دریافت مالیات باید مورد توجه شود.

 این خطاب ما فقط در واقع دستگاه اجرایی نیستند که باید این موضوعات را رعایت کنند ما در حوزه تقنین با مسائلی مواجه هستیم که آن‌ها هم باید مورد توجه واقع شود.

اگر قرار باشد سیاست‌های حمایتی از تولید وجود نداشته باشد کیفیت پایین‌تر تولید در بازار را شاهد خواهیم بود مخصوصا در صنعت غذا بسیار دیده شده و دیگر تولید کننده هم به توسعه سرمایه گذاری فکر نمی‌کند چراکه امکانش را ندارد، اینکه اگر قرار است تولید بالا برود باید یک تقاضایی را در واقع اجابت کند.

«گلستان ما»: توصیه دلسوزانه شما به عنوان یک فعال اقتصادی به مسئولان چیست؟

«مبصری»: به رسمیت شناختن بخش‌های مختلف و تحریک بخش‌های مختلف مهم است، بحث دیگر تقاضای دولتی است یعنی بخش دوم تقاضا که باید مورد توجه باشد.

تقاضای بخش دولتی هم عرض کردم به دلیل اینکه خرجکرد دولت پایین آمده و با مشکل مواجه است ولی باز در اینجا اگر قرار است دولت برای قیمت داخلی تصمیم‌گیری کند باید حمایت لازم نسبت به تولید را مدنظر قرار دهد البته توجه به مصرف کننده داخلی نیز اهمیت بسیار زیادی دارد و باید بازار داخلی حتما یک تناسبی با تقاضا داشته باشد.

بهبود در فضای دیپلماسی اقتصادی بین‌المللی خصوصا با کشورهای همسایه می‌تواند حال اقتصاد را خوب کند گرچه محدودیت‌هایی در خصوص صادرات و برگرداندن ارز وجود دارد.

ویدیوها و گزارش‌های مختلفی هم در این خصوص مستند است که بخش خصوصی مرتب اعتراض می‌کرد که این برگرداندن ارز به آن شکلی که ایجاد شده نمی‌تواند حامی تولید و سرمایه‌گذاری باشد.

ما باید متناسب با تورم، دستمزدها را افزایش بدهیم تا تصمیم‌گیران کشور تکلیف خودشان را در قبال تولید و حمایت از سرمایه‌گذاری روشن بکنند و در این زمینه رهبر انقلاب نیز توضیحاتی ارائه دادند که باید توجه شود.

خبرنگار: زهره رجبی

انتهای خبر/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.